Monday, July 16, 2012

Cócaireacht suas Strus agus Imní


Imithe go bhfuil an lá nuair a cheapann daoine de cócaireachta mar tasc a ba cheart a dhéanamh "ach amháin ag mná." San am atá caite, mná a bhí go traidisiúnta ag brath ar a cócaireacht na béilí ar an teaghlach, an bhfuil na miasa agus an teach a ghlanadh, agus a bheith i -gceannas ar an tasc díreach faoi gach baile ann. Ach tá amanna athraithe agus mná a imirt róil an-difriúil anois sa tsochaí a raibh taithí murab ionann agus an méid a mhná na blianta roimhe sin do. Tá an t-athrú i rólanna inscne difear idir mná agus fir --- háirithe i dtéarmaí cur an chistin luaidhe. Inniu, meas idir fir agus mná anois ealaín na cócaireachta. Daoine a bhfuil scileanna cócaireachta eisceachtúla atá cúitithe go mór. Ar an ábhar sin, tá sé aon iontas go bhfuil an strus a úsáidtear chun chuid lárnach de cócaireachta a bhí anois ag fir agus mná araon. Bia, tar éis an tsaoil, is é faoi taitneamhach na céadfaí na ndaoine a páirt a ghlacadh de bunú cistine amháin.

Ní Cócaireacht agus strus a bhaineann go minic le chéile. An focal "cócaireacht" connotes héasca pléisiúir gustatory agus ní strus atá ceangailte go minic le ceann amháin ar obair ag an oifig nó ar fhadhbanna sa bhaile.

Ach níor chóir é a bheith ina iontas a fhios go strus agus imní difear anois na fir agus mná a dhéanann an chócaireacht a oiread agus is an salesman a iarracht chun freastal ar a chuid cuótaí laethúil nó an bainisteoir atá os comhair na dúshláin eagrúcháin ollmhór.

I mbialanna, mar shampla, tá níos mó anois cócairí fireann nó príomhchócaire. Lean na saineolaithe chistin sin ar a dtugtar "cócaire dréimire" a shainmhíníonn na rátálacha agus tascanna ar leith gach duine sa chistin. Tá an cócaire ceann nó "Chef de ealaín" a visualizes na miasa i gcomhréir leis an gcoincheap de bialann bia. Bheadh ​​Aghaidh an Chef Feidhmiúcháin, a ritheann iarbhír an chistin ar fad, na costais, cíos agus foireann tine a bhainistiú, an roghchlár athchóiriú, a dhéanamh cúraimí áirithe riaracháin. Faoi bheadh ​​orthu a bheith ar an Chef Foinse a dhéanamh ar an Specials laethúil thógann, fardal, uaireadóirí thar na foirne, agus a dhéanann na lámha ar an obair sa chistin. Chomh maith leis sin ar a dtugtar an "Expediter", déanann an Chef Foinse cinnte go bhfaigheann an bia leis an tábla ar bhealach tráthúil, tasc go n-éilíonn comhordú agus bainistíocht ama. Leis an leibhéal céanna leis an cócaire Foinse, is é an cócaire taosráin i-gceannas ar an rannóg taosráin na bialainne. Den chuid is mó ban in áirithe do mhná, éilíonn an post seo a ullmhú seacláidí, soufflés, agus pastries milis.

Bheadh ​​Faoi na príomhchócaire na cócairí líne atá na cinn a cócaireacht iarbhír an bia. An cócairí líne roinnte de réir speisialtachta cócaireacht áirithe. Is comhalta eile lárnach den chistin an Bainisteoir Chef de garde a bhainistíonn an t-alt bia fuar go n-áirítear an salads agus Milseoga.

Má tá tú ag faire ar eipeasóid ar an t.v. seó cócaireachta, iarainn cócaire, bheadh ​​a fhios agat is dócha conas struis tá sé ag obair mar cócaire nó cócaireacht líne. Sa seó, léiríonn na ceamaraí de ghnáth ar an strus agus imní ar an cócaire ar aghaidh mar iarracht iad a ullmhú le roinnt áirithe de na béilí faoi bhrú ama. Imní le feiceáil freisin ar an cócaire ar aghaidh nuair a bhíonn na breithiúna blaiseadh a miasa.

I gcás eile seó teilifíse tóir réaltacht-bhunaithe ar a dtugtar Ifreann ar cistine, dul isteach roinnt daoine mar iomaitheoirí i gcluiche go bhfuil ceaptha a roghnaigh an chéad cheann eile "cócaire mór" sa bhaile. A bheith ina Léiríonn réaltacht, léiríonn Ifreann ar Kitchen go minic ar an strus agus imní ar an aghaidheanna na n-iomaitheoirí agus scairteann an ósta agus faigheann mheabhair orthu ann gan déanamh rudaí áirithe ceart sa chistin. Imní grips gach iomaitheoir mar iarracht chun cath siad amach a bhuaigh an ríchathaoir a bheith ar an cócaire eile is fearr.

No comments:

Post a Comment

Facebook Pickup Method